Thomas Bruns speelde maandag de hele wedstrijd bij de beloften.
Volledig scherm
Thomas Bruns speelde maandag de hele wedstrijd bij de beloften. © BSR Agency

Koploper Jong PEC Zwolle wint met Van Crooij en Bruns van FC Twente

beloftenJong PEC Zwolle had maandagavond aan een flitsende start genoeg om de drie punten tegen de beloften van FC Twente veilig te stellen (3-1). Aanvaller Vito van Crooij speelde de hele wedstrijd.

Minuut 22, toen was alle spanning wel verdwenen in het stadion van PEC Zwolle. De thuisploeg was zojuist op een 3-0 voorsprong gekomen. Jarno Westerman, die een sterke eerste helft speelde, ontsnapte aan de Twentse defensie en faalde niet recht voor keeper Ennio van der Gouw. Eerder hadden Jarni Koorman (1-0) en Van Crooij (2-0) PEC al in veilige haven gebracht.

De van een blessure teruggekeerde Van Crooij speelde, evenals middenvelder Thomas Bruns, 90 minuten en zag hoe Jong FC Twente nog terugkwam tot 3-1. De overwinning kwam in de veel saaiere tweede helft desondanks niet meer in gevaar voor het team van coach Mark Looms.

Samen met Jong Go Ahead Eagles voert Jong PEC Zwolle de ranglijst van de beloftencompetitie A aan. Beide ploegen, die elkaar dit seizoen al troffen, hebben tot nu toe twaalf punten verzameld.

Jong PEC Zwolle-Jong FC Twente 3-1 (3-1). 3. Koorman 1-0, 12. Van Crooij 2-0, 22. Westerman 3-0, 36. Wieffer 3-1.

Opstelling: Zetterer, Dekono, De Bert, Koorman, Doué, Huiberts, Van den Belt, Bruns, Van Crooij, Westerman (75. Landu), Reijnders (67. Chirino).