Volledig scherm
Darryl Lachman (links) van PEC Zwolle had met Curaçao geen kind aan Grenada: 10-0 © AFP

Lachman haalt dubbele cijfers met Curaçao; Lam ontmoet Estland

PEC Zwolle-verdediger Darryl Lachman heeft met Curaçao weinig heel gelaten van Grenada. In de kwalificatiewedstrijd voor de Nations League en de Gold Cup werd het kleine Caribische eiland met dubbele cijfers verslagen: 10-0.

Curaçao trad met Lachman aan in de basis. Halverwege leidde de ploeg van bondscoach Remko Bicentini met 3-0. Na rust leefde Curaçao zich helemaal uit en eindigde de teller op tien treffers.

Finland

Thomas Lam is de laatste PEC Zwolle-speler die deze interlandperiode nog verplichtingen heeft. De centrale verdediger neemt het dinsdagavond (20.45 uur) met Finland op tegen Estland. Vorige week bleef hij in het Nations League-duel met Hongarije (1-0 winst) de hele wedstrijd op de bank.

  1. Stiften met Sjoerd Overgoor: Vergeten wereldgoal, Hongaarse goulash en trainers in massagesalon
    video

    Stiften met Sjoerd Overgoor: Vergeten wereldgoal, Hongaarse goulash en trainers in massagesa­lon

    Een scherpschutter is hij nooit geweest, maar zelfs zijn wereldgoal in het shirt van Go Ahead Eagles tegen Ajax verdween door het polletje van Mickey van der Hart in een donker hoekje van het collectieve geheugen. In Stiften, de videorubriek van De Stentor, doet Sjoerd Overgoor de trap die Oranje-doelman Jasper Cillissen verschalkte nog eens dunnetjes over. ,,Dat was onbetwist de mooiste goal in mijn carrière’’, stelt de man die in elf seizoenen betaald voetbal ‘liefst’ zeven keer het net vond. ,,Ach, er zijn verdedigende middenvelders, zoals mijn vriend Lion Kaak bij TOP Oss, die nog nooit hebben gescoord.’’