Volledig scherm
Darryl Lachman (links) van PEC Zwolle had met Curaçao geen kind aan Grenada: 10-0 © AFP

Lachman haalt dubbele cijfers met Curaçao; Lam ontmoet Estland

PEC Zwolle-verdediger Darryl Lachman heeft met Curaçao weinig heel gelaten van Grenada. In de kwalificatiewedstrijd voor de Nations League en de Gold Cup werd het kleine Caribische eiland met dubbele cijfers verslagen: 10-0.

Curaçao trad met Lachman aan in de basis. Halverwege leidde de ploeg van bondscoach Remko Bicentini met 3-0. Na rust leefde Curaçao zich helemaal uit en eindigde de teller op tien treffers.

Finland

Thomas Lam is de laatste PEC Zwolle-speler die deze interlandperiode nog verplichtingen heeft. De centrale verdediger neemt het dinsdagavond (20.45 uur) met Finland op tegen Estland. Vorige week bleef hij in het Nations League-duel met Hongarije (1-0 winst) de hele wedstrijd op de bank.

  1. PEC Zwolle op zoek naar investeerders in Zuid-Afrika en Qatar
    PREMIUM

    PEC Zwolle op zoek naar investeer­ders in Zuid-Afri­ka en Qatar

    PEC Zwolle wil 15 miljoen euro ophalen bij hooguit drie buitenlandse investeerders. Dat geld is nodig om structureel de top 6 te halen in de Eredivisie. De club praat al met partijen in onder meer Qatar en Zuid-Afrika. Met alleen geld neemt de club geen genoegen, er moet ook sprake zijn van kennisuitwisseling. ,,Dat kan ook in de vorm van hun spelers die zich bij ons kunnen doorontwikkelen richting de Premier League of een andere grote competitie", zegt voorzitter Adriaan Visser.