Volledig scherm
Kenneth Paal (lies) en Gustavo Hamer (verstandskies laten trekken) ontbrak in het oefenduel van PEC Zwolle met FC Köln donderdag (0-0). © BSR Agency

Langdurige blessures maken plaats voor lichte klachten in ziekenboeg PEC Zwolle

PEC Zwolle trad donderdag in Köln niet alleen aan zonder het trio internationals, maar ook zonder vier licht geblesseerde basisspelers.

Zo waren Xavier Mous, Pelle Clement, Gustavo Hamer en Kenneth Paal van de partij bij het oefenduel met de Bundesligaclub, die in een doelpuntloze remise eindigde. Doelman Mous kreeg rust. Clement herstelt van lichte enkelklachten, terwijl Paal weer last heeft van zijn lies. Hamer liet net als in de vorige interlandperiode een verstandskies trekken.

De verwachting is dat zij spoedig zullen aansluiten bij de groep. Eerder deden Bram van Polen en Mike van Duinen dat al. De routiniers kwamen dit seizoen in eredivisieverband nog niet in actie vanwege zware blessures. 

Van Polen maakte in Köln zijn rentree en werkt dinsdag, als Jong PEC de reserves van NEC ontvangt, verder aan zijn wedstrijdritme. Dan maakt ook Van Duinen zeer waarschijnlijk zijn comeback. Etiënne Reijnen traint nog wel apart bij PEC.

  1. Keeperstrainer Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’
    VIDEO

    Keepers­trai­ner Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’

    Als het aan Diederik Boer (39) ligt, wordt hij op den duur de keeperstrainer van PEC. Dat stelt het clubicoon in Stiften. In de videorubriek van de Stentor gaat de oud-doelman in op zijn nieuwe functie, de aanhoudende sportieve malaise in Zwolle en zijn vrije rol bij Flevo Boys 4. ,,Ik heb ze 20 jaar om mijn oren zien vliegen. Dat mag nu wel eens andersom zijn.”