Yuta Nakayama, die met Japan O22 wil deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar, oefent volgende week tegen leeftijdsgenoten van Colombia.
Volledig scherm
Yuta Nakayama, die met Japan O22 wil deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar, oefent volgende week tegen leeftijdsgenoten van Colombia. © BSR Agency

Lange reizen en diverse belangen voor PEC-verdedigers Nakayama en Lachman

Naast Thomas Lam, die met Finland jacht maakt op een historisch EK-ticket, moet PEC Zwolle het in de interlandperiode ook stellen zonder Yuta Nakayama en Darryl Lachman.

Nakayama reist naar zijn vaderland Japan voor oefenwedstrijden met het Olympisch elftal tegen de club Sanfrecce Hiroshima (donderdag 14 november) en Colombia O22 (zondag 17 november). Dat laatste duel wordt afgewerkt in het kader van de Kirin Cup, een vriendschappelijk toernooi waarin Japan als gastheer fungeert.

Voor Lachman staat meer op het spel. De verdediger, die de voorbije interlandperiode vanwege pijntjes oversloeg, krijgt met Curaçao bezoek van Costa Rica. Bij een overwinning plaatst de ploeg van bondscoach Remko Bicentini zich voor de halve finale van de Nations League, waartoe ook Mexico, Honduras en Canada op weg zijn. 

PEC Zwolle-verdediger Darryl Lachman, die hier een tackle inzet tegen de VS, treft Costa Rica met Curaçao, op 15 november in Willemstad.
Volledig scherm
PEC Zwolle-verdediger Darryl Lachman, die hier een tackle inzet tegen de VS, treft Costa Rica met Curaçao, op 15 november in Willemstad. © AP
 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.