Volledig scherm
ANP

Lars Veldwijk voor het eerst opgeroepen voor Zuid-Afrika

ZWOLLE - Lars Veldwijk is voor het eerst opgenomen in de selectie van het nationale elftal van Zuid-Afrika. De vader van de 24-jarige spits van KV Kortrijk is in het land geboren. Vorig seizoen was Veldwijk succesvol bij PEC Zwolle met 14 doelpunten in 33 wedstrijden.

Veldwijk liet een half jaar geleden al weten wel iets te zien zitten in een interlandcarrière voor Zuid-Afrika. Zijn vader is er geboren en daarom komt de spits in aanmerking voor een Zuid-Afrikaans staatsburgerschap.

,,Het klinkt misschien gek, want in ben nog nooit in Zuid-Afrika geweest, maar ik houd van voetbal en weet dat Bafana Bafana een mooie geschiedenis heeft", zei hij destijds in het blad Soccer Laduma. ,,Ik vermoed dat het topniveau van Oranje voor mij een beetje te hoog is, maar het Zuid-Afrikaanse niveau zou goed zijn voor mij."

PEC Zwolle huurde Veldwijk één jaar van Nottingham Forrest. Deze zomer tekende Veldwijk bij KV Kortrijk een contract voor vier seizoenen. Veldwijk is niet de eerste speler met een Zwols verleden die wedstrijden kan gaan spelen voor Zuid-Afrika. Kamohelo Mokotjo kwam tot twee interlands voor Zuid-Afrika.