Volledig scherm
Clint Leemans maakt zich klaar voor een invalbeurt. © VI Images

Leemans baalt dat Steijn niet komt: ‘Ik snap dat hij een megasalaris vraagt’

Clint Leemans vindt het jammer dat Maurice Steijn niet zijn trainer wordt bij PEC Zwolle, al begrijpt de middenvelder de beslissing van de VVV-coach wel. Leemans en Steijn werkten eerder twee seizoenen lang succesvol samen in Venlo.

Steijn en de Zwolse clubleiding konden het niet eens worden over de contractuele voorwaarden, waarop de trainer PEC een ‘nee’ verkocht. Een teleurstelling voor Leemans, die graag een nieuwe samenwerking was aangegaan met Steijn. ,,Ik had de hoop, ja”, zei de voetballer na de remise bij NAC (0-0), de laatste wedstrijd van het seizoen. ,,Maar wat hij bij VVV heeft, geeft hij niet zomaar op. Zijn vrouw is er komen wonen, zijn zoon zit bij hem in het team en zijn dochter zit in de buurt op school. Dan snap ik wel dat je een megasalaris vraagt.”

Nu Steijn niet komt, wacht Leemans rustig af wie wél zijn nieuwe trainer wordt. De middenvelder zoekt de Spaanse zon op. Eerst met vrienden, later met zijn vriendin. Over een maand meldt hij zich weer in Zwolle voor de voorbereiding. ,,Het is heerlijk dat het meteen vakantie is. Ik zag me de volgende dag alweer 4 tegen 4 spelen op de training. Ik ga lekker terug naar Eindhoven, de spullen liggen al klaar in de auto.”

Zijn eerste seizoen in Zwolle verliep teleurstellend voor Leemans, met name de tweede helft. ,,De voorbereiding was top, die kon niet beter. Maar de trainer die mij haalde, werd ontslagen (John van ‘t Schip, red.) en er kwam een coach die zijn eigen spelers meenam. Ze hebben het na de winterstop goed gedaan, maar zonder mij. Ik vond de reactie van spelers die op de bank zaten altijd overdreven, maar ik heb het nu zelf ervaren. In al die jaren dat ik profvoetbal speelde, heb ik nooit op de bank gezeten. Ik weet nu hoe vervelend het is.”