Clint Leemans (links voor) met naast hem Hannes Delcroix.
Volledig scherm
Clint Leemans (links voor) met naast hem Hannes Delcroix. © BSR Agency

Leemans (PEC) langer bij RKC? ‘Je bent wel afhankelijk van hun huidige werkgevers’

RKC Waalwijk wil, nu duidelijk is dat de club in de eredivisie blijft, best met een paar spelers die het afgelopen seizoen gehuurd werden verder. Die krijgen, naast de negen spelers met een aflopend contract, de komende weken een gesprek. Clint Leemans is één van de spelers die tijdelijk in Brabant voetbalt. De linksbenige middenvelder wordt gehuurd van PEC Zwolle, net als Stanley Elbers.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld noemde geen namen, maar het lijkt duidelijk dat hij het komende seizoen spelers als Leemans, Emil Hansson en Hannes Delcroix graag opnieuw in het shirt van RKC ziet voetballen. ,,Al ben je wel afhankelijk van hun huidige werkgevers”, aldus Van Mosselveld.

De Waalwijkse club huurde het afgelopen seizoen zeven spelers. Dylan Vente (Feyenoord) flopte. Stanley Elbers (PEC Zwolle) was langdurig geblesseerd. Stefan Velkov (FC Den Bosch) had moeite met het hoge tempo in de eredivisie en slaagde er niet in een basisplaats te veroveren. Zwollenaar Tijjani Reijnders gaat vrijwel zeker terug naar AZ.

Grootste kans op inlijven Delcroix

De kans dat RKC verdediger Delcroix in kan lijven lijkt het grootst. Diens naam prijkte al een keer op een lijstje spelers waarvan Anderlecht afstand wilde doen. Leemans heeft nog een doorlopend contract bij PEC Zwolle. Hannover 96 investeerde vorig seizoen fors in Hansson en zal daarvoor wat terug willen zien. 

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.