Volledig scherm
Dirk Marcellis zet vanwege aanhoudende knieproblemen noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan: ,,Met een goed gevoel kijk ik nu terug op mijn loopbaan." © ANP Pro Shots

Marcellis: 'Als ik verder zou voetballen, breng ik mijn gezondheid in gevaar'

Dirk Marcellis ziet door de opspelende knieproblemen geen andere mogelijkheid dan te stoppen met profvoetbal. Dat laat de 30-jarige verdediger en de oud-international in een eerste reactie op de website van zijn laatste club PEC Zwolle weten. ,,Dit voelt in alles een goede keuze."

,,Het is een lastige beslissing geweest om de knoop definitief door te hakken. Toch voelt dit in alles een goede keuze, want als ik verder zou voetballen, breng ik mijn gezondheid in gevaar", zegt Marcellis, die de voorbije maanden steeds weer hinder ondervond van het gewricht, waar hij in 2013 en 2014 meerdere ingrepen aan moest ondergaan.

Onvoorwaardelijke steun

De Limburger kijkt ondanks zijn abrupte afscheid met veel voldoening terug op zijn voetbalcarrière. ,,Met een goed gevoel kijk ik nu terug op mijn loopbaan. Met PSV won ik het landskampioenschap en de Johan Cruijff-schaal en met AZ de beker. Daarnaast ben ik trots op mijn drie interlands voor Nederland en mijn periode bij PEC Zwolle, waar ik na veel blessureleed bij AZ en een degradatie met NAC, nog drie mooie seizoen heb gespeeld. Via deze weg wil ik mijn familie en de supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun."