Volledig scherm
Bram van Polen (rechts) in actie. © Pro Shots

Marcellis en Van Polen terug bij PEC Zwolle

ZWOLLE – PEC Zwolle kan zondag (aanvang 12.30 uur) in de wedstrijd tegen FC Twente vrijwel zeker een beroep doen op de routiniers Bram van Polen en Dirk Marcellis. Het verdedigingsduo was geblesseerd na de gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag, maar doorstond de training van vrijdag zonder kleerscheuren en lijkt inzetbaar in Enschede.

,,En dat is goed nieuws’’, erkende trainer Ron Jans, die nog wel de nodige blessuregevallen in zijn selectie heeft. Spits Nicolai Brock-Madsen (been), Stef Nijland (hamstring) en Wouter Marinus (botkneuzing in de enkel) spelen zeker niet in de Overijsselse derby in Enschede. Dat geldt ook voor Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander kampt het hele seizoen al met (lichte) pijntjes en wordt nu bewust aan de kant gehouden door de technische staf. ,,Volgende week tegen Excelsior moet Thomas er weer bij zijn’’, verklaarde Jans.

Mustafa Saymak keert zondag door alle blessuregevallen weer terug in het Zwolse basis. Vorige week in de met 2-1 verloren oefenwedstrijd tegen Cambuur speelde de Deventenaar ook al 80 minuten mee. PEC Zwolle moet in Enschede afrekenen met een negatieve reeks. Nog nooit won de Zwolse club een uitwedstrijd bij FC Twente, al voelt dat sinds 2014 al iets anders. In de halve finale van de beker won PEC Zwolle na strafschoppen in de Grolsch Veste.

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk; Brama, Holla; Ehizibue, Saymak, Mokhtar; Achahbar.

Het verloop van deze wedstrijd is live te volgen via Twitter.