Volledig scherm
Maxime Bennink - in duel tegen PSV - krijgt de kans om in de Engelse competitie te gaan spelen. © Orange Pictures/Johan Wolff

Maxime Bennink van vrouwen PEC Zwolle naar Reading

TRANSFERPEC Zwolle Vrouwen raakt weer een speelster kwijt aan de Engelse competitie. Na Esmee de Graaf - een jaar geleden - stapt ook Maxime Bennink over naar de Women’s Super League. De aanvalster (22) tekent bij Reading.

Bennink speelde de laatste drie seizoenen bij PEC Zwolle, na twee jaar bij FC Twente. De speelster uit de Achterhoek was goed voor 15 doelpunten in 74 wedstrijden, ze scoorde ook het Zwolse doelpunt in de bekerfinale tegen Ajax (1-2). Haar contract was begin mei nog verlengd met een jaar.

Technisch manager Sebastiaan Borgardijn stelt dat het vertrek van Bennink voor PEC Zwolle een tegenvaller is. ,,Maar we zijn ook wel trots dat wij opnieuw een speelster afleveren aan een club uit de Engelse Super League. Wij wisten dat Maxime een vurige droom had om in het buitenland te spelen. Maxime is jong, talentvol en heeft in Zwolle altijd een prima houding gehad, zowel op als naast het veld. We gunnen haar daarom dit nieuwe hoofdstuk.’’

PEC Zwolle gaat na de late transfer van Bennink, twee weken voor de start van de competitie, kijken hoe de selectie verder ingevuld moet worden. De club versterkte zich deze week nog met een speelster uit de Engelse competitie, middenvelder Dominique Bruinenberg (26) komt over van Everton.