Volledig scherm
Bram van Polen voelde zich aansprakelijk voor de nederlaag van PEC Zwolle bij Vitesse, doordat hij zijn kleine tegenstander Bryan Linssen drie keer koppend liet scoren. ,,Dit zijn grote fouten en ik mag dat niet laten gebeuren.” © BSR Agency

Mea culpa PEC Zwolle-captain Van Polen: Excuses aanbieden is het minste wat je kan doen

Bram van Polen trok het boetekleed aan voor de 4-1 nederlaag van PEC Zwolle bij Vitesse. ,,Deze komt volledig op mijn conto", zei de aanvoerder nadat hij zijn directe tegenstander Bryan Linssen vanuit een corner drie keer had laten scoren.

Dat gebeurde binnen tien minuten. PEC Zwolle kwam via Lennart Thy nog langszij in Arnhem en kreeg na een rode kaart van Alexander Büttner zelfs een uur om de volle buit binnen te hengelen. Het tegenovergestelde gebeurde, onder meer doordat Van Polen de kleine Linssen raak liet koppen.

,,Dit is één van mijn lelijkste wedstrijden ooit", zei de aangedane schlemiel. ,,Dit zijn grote fouten. Ik mag dat niet laten gebeuren. Hoe het kan? Dat is zo lastig, want ik had wel steeds het gevoel dat ik aan de binnenkant zat. En ja, hij kan goed timen en koppen, maar dan nog mag mij dit niet overkomen. Wij krijgen ze vaak zo tegen, maar deze komt volledig op mijn conto.”

Dat heeft Van Polen zijn teamgenoten na de 4-1 nederlaag in Arnhem ook meegedeeld. ,,Ik heb mijn excuses aangeboden en gezegd dat het mijn schuld was. Ik vond het echt een beschamende wedstrijd van mijzelf. Dan is dit wel het minste wat je kan doen.”