Volledig scherm
© Pro Shots

Menig in de spits bij PEC, Achahbar op de bank

ZWOLLE - Met Queensy Menig in de spits gaat PEC Zwolle vrijdagavond op bezoek bij Excelsior (20.00 uur) op jacht naar de eerste uitzege van het seizoen. Trainer Ron Jans kiest er voor om Anass Achahbar op de bank te posteren. De Zwolse technische staf is niet tevreden over de inbreng van de spits, die tot dusverre alleen scoorde in het bekerduel met de amateurs van DVS’33 (1-4).

In de basiself keert Bram van Polen terug als centrale verdediger. De aanvoerder vervangt Philippe Sandler. Django Warmerdam mag het na zijn prima invalbeurt tegen FC Twente, hij scoorde de belangrijke 2-2, vanaf het beginsignaal proberen. Ryan Thomas heeft zijn individuele programma van de afgelopen twee weken met succes afgerond. De Nieuw-Zeelander is fit genoeg voor een invalbeurt.

Ervaring
Dirk Marcellis en Wout Brama worden door Jans uit voorzorg aan de kant gehouden. Marcellis bleek in de warming-up voor het duel met Twente nog te gebleseeerd, terwijl Brama tijdens het duel in Enschede geblesseerd het veld moest verlaten. "Het seizoen is nog lang, we hebben nog 25 competitiewedstrijden en hopelijk vijf bekerwedstrijden te gaan. Dus we nemen geen risico."

Kansen
Over tegenstander Excelsior is Jans vol lof. De Kralingers begonnen uitstekend aan de competitie en staan met tien punten op een negende plaats in de eredivisie. "Vooral bij balverlies van de tegenstander zijn ze sterk. Ze hebben enorm verrast."

Stijgende lijn
Hekkensluiter PEC Zwolle heeft de stijgende lijn te pakken, met vier punten uit de laatste twee duels. "De serie is nog maar twee, die moeten we uitbreiden”, stelt Jans. "We laten steeds meer groei zien met al die jonge spelers, maar er is ook nog voldoende ruimte voor verbetering.” Bij winst op Excelsior zou PEC, in ieder geval voor één avond, de degradatiezone achter zich laten.

Afwezig: Dekker (knie), Brock-Madsen (bovenbeen), Nijland (hamstring), Hauptmeijer (enkel), Marcellis (lies), Brama (hamstring), Marinus (enkel)

Opstelling: Van der Hart, Schenkenveld, Van Polen, Van de Pavert, Verdonk, Holla, Warmerdam, Ehizibue, Saymak, Mokhtar, Menig.