Kenneth Paal gebruikt een judotechniek om Glenn Bijl af te stoppen. Maar goede aanvallen waren zeldzaam in het oefenduel tussen FC Emmen en PEC Zwolle.
Volledig scherm
Kenneth Paal gebruikt een judotechniek om Glenn Bijl af te stoppen. Maar goede aanvallen waren zeldzaam in het oefenduel tussen FC Emmen en PEC Zwolle. © BSR Agency

Met de uitslagen van PEC Zwolle is niks mis, nu wordt FC Emmen verslagen (0-1)

PEC Zwolle zit tijdens de voorbereiding heel degelijk in elkaar. Maar dat zegt niets over de amusementswaarde van de oefenwedstrijden. Het duel in Emmen is slaapverwekkend, totdat Reza Goochannejhad voor het winnende doelpunt zorgt (0-1).

 1. PEC-spits Slobodan Tedić: eerst slagen in Zwolle, daarna vlammen bij Manchester City
  PREMIUM

  PEC-spits Slobodan Tedić: eerst slagen in Zwolle, daarna vlammen bij Manchester City

  De 20-jarige Slobodan Tedić, dit seizoen gehuurd van Manchester City, lijkt de spits waar PEC Zwolle zo lang op zoek naar was. Niet alleen lang en sterk, maar ook atletisch. En niet onbelangrijk: hij heeft een neusje voor de goal. Afgelopen weekeinde maakte de Serviër zijn debuut in de basis. Een treffer leverde dat nog niet op. Maar dat is een kwestie van tijd, aldus Tedic. Helemaal als de voorzetten ook nog eens goed vallen.
 2. Dwight Lodeweges, thuis op Veluwe, is de stille kracht van Oranje: ‘Het is niet voor niets dat je hem nooit op tv ziet’
  PREMIUM

  Dwight Lodeweges, thuis op Veluwe, is de stille kracht van Oranje: ‘Het is niet voor niets dat je hem nooit op tv ziet’

  De 62-jarige Dwight Lodeweges - geboren in Canada, wereldburger geworden op de Veluwe - wordt geroemd en geprezen om zijn voetbalkennis en visie. Dat liet hij niet alleen in de regio zien bij Go Ahead Eagles, VVOG uit Harderwijk en tweemaal in Zwolle, maar de laatste jaren ook als assistent-bondscoach. Maar wat maakt deze stille kracht nou zo goed en geliefd? Een portret van een bevlogen voetbalman die jouw buurman had kunnen zijn.
 1. Voorbeschouwing PSV: Teze mag alsnog Cyprus in, Zahavi niet
  Play

  Voorbe­schou­wing PSV: Teze mag alsnog Cyprus in, Zahavi niet

 2. Pirlo over afgekeurde goals Morata: 'Ik geloof niet in pech'
  Play

  Pirlo over afgekeurde goals Morata: 'Ik geloof niet in pech'