Mickey van der Hart, die hier na vier jaar alvast afscheid neemt van het PEC-publiek, is door de achterban verkozen tot speler van het jaar.
Volledig scherm
Mickey van der Hart, die hier na vier jaar alvast afscheid neemt van het PEC-publiek, is door de achterban verkozen tot speler van het jaar. © VI Images

Mickey van der Hart lost Ryan Thomas af als PEC Zwolle-speler van het seizoen

Mickey van der Hart is door de achterban van PEC Zwolle verkozen tot speler van het seizoen. De doelman ontving daarvoor na de 2-4 nederlaag tegen VVV de bijbehorende Henk Timmer-bokaal in het supportershome van PEC Zwolle.

Spelers van PEC krijgen gedurende het seizoen van supporters beoordelingen voor hun optredens in eredivisiewedstrijden. Na de dramatische nederlaag in de laatste thuiswedstrijd tegen VVV noteert Van der Hart het hoogste moyenne, hetgeen de keeper kort voor zijn vertrek de onderscheiding speler van het seizoen opleverde.

Na lang stuivertje wisselen met Diederik Boer onder trainer John van 't Schip werd Van der Hart door trainer Jaap Stam na de winterstop gebombardeerd tot eerste doelman. In het laatste thuisduel met VVV werd de ervaren doelman, die de handschoenen na dit seizoen na 15 jaar PEC opbergt, een afscheid met een basisplaats gegund.

Lech Poznan

Tegen degradant NAC keept Van der Hart woensdag zijn laatste wedstrijd voor PEC. De sluitpost, die vooral in de dramatische eerste seizoenshelft als één van de weinige lichtpunten gold in Zwolle, veegde een aanbieding van tafel en maakt naar alle waarschijnlijkheid transfervrij de overstap naar het Poolse Lech Poznan.

Van der Hart lost Ryan Thomas af. De huidige speler van PSV werd in 2018 door PEC-supporters gekroond tot speler van het jaar.