Mike van Duinen schreeuwt het uit nadat hij PEC Zwolle, met zijn 50ste eredivisietreffer, op een 2-0 voorsprong heeft gezet tegen Feyenoord. De rake pegel leverde wel een mijlpaal, maar geen resultaat op (3-4).
Volledig scherm
PREMIUM
Mike van Duinen schreeuwt het uit nadat hij PEC Zwolle, met zijn 50ste eredivisietreffer, op een 2-0 voorsprong heeft gezet tegen Feyenoord. De rake pegel leverde wel een mijlpaal, maar geen resultaat op (3-4). © BSR Agency

Mijlpaal Van Duinen, unicum en meeste tegengoals in 17 jaar voor PEC

SAMENVATTINGMike van Duinen heeft tegen Feyenoord een mijlpaal gegrepen. Met een fraaie, van richting veranderde pegel, tekende de Haagse spits met zijn 50ste eredivisietreffer voor een vroege en tevergeefse 2-0 voorsprong voor PEC Zwolle (3-4).

Van Duinen beleefde zijn doorbraak bij ADO. Voor de club uit zijn geboortestad was hij in vijf seizoenen 27 keer trefzeker. Na een buitenlands avontuur bij Fortuna Düsseldorf trof de spits twee keer doel voor Roda JC. Van Duinen hielp Excelsior van 2016 tot 2018 aan 11 eredivisiegoals en bij PEC staat zijn teller na zijn rake uithaal tegen Feyenoord op 10.