Tijdens de eerste training in Wijthmen liepen ze samen al de nodige rondjes met Etiënnen Reijnen (m). Dat deden Bram van Polen (r) en Mike van Duinen (l), die beiden herstellen van operaties, maandag voor het eerst in maanden weer in het stadion.
Volledig scherm
Tijdens de eerste training in Wijthmen liepen ze samen al de nodige rondjes met Etiënnen Reijnen (m). Dat deden Bram van Polen (r) en Mike van Duinen (l), die beiden herstellen van operaties, maandag voor het eerst in maanden weer in het stadion. © Henri van der Beek

Mike van Duinen en Bram van Polen terug op het veld bij PEC Zwolle: Darryl Lachman slaat interland over

REVALIDATIEMike van Duinen en Bram van Polen hebben maandag voor het eerst in maanden weer getraind in het stadion van PEC Zwolle. De routiniers liep 's morgens rondjes. Ook in de middag was er tijdens de groepstraining een opvallende aanwezige: Darryl Lachman.

Lachman was opgeroepen voor de interland van Curaçao tegen Costa Rica. Naar nu blijkt, heeft de international zich na het verloren uitduel met Heerenveen afgemeld ‘vanwege pijntjes'. Zonder de verdediger van PEC Zwolle hielden zijn landgenoten Costa Rica in het Nations League-duel in bedwang (0-0).

Een andere verdediger, Van Polen, maakte na drie maanden zijn opwachting op het kunstgrasveld. De aanvoerder van PEC Zwolle werd in juli geopereerd aan zijn schouder. Het pijnlijke gewricht kostte Van Polen ook al het slot van het voorbije seizoen. Hij verwachtte na de ingreep voor de winterstop niet meer in actie te zullen komen.

Dat is bij Van Duinen waarschijnlijk wel het geval. De aanvaller brak in de voorbereiding zijn middenvoetsbeentje en heeft inmiddels de individuele training hervat. Thomas Lam, die van dezelfde blessure herstelt, traint na een half jaar weer voluit mee. De mandekker gaat de komende weken wedstrijdritme opdoen.

PEC Zwolle hervatte maandagmiddag de training na drie vrije dagen in de interlandperiode. Zondag krijgt de tobbende eredivisionist concurrent ADO Den Haag op bezoek.
Volledig scherm
PEC Zwolle hervatte maandagmiddag de training na drie vrije dagen in de interlandperiode. Zondag krijgt de tobbende eredivisionist concurrent ADO Den Haag op bezoek. © De Stentor