Volledig scherm
Zwollenaar Mike Willems wordt de nieuwe technische baas van PEC, zo heeft de club bevestigd. © PEC Zwolle

Mike Willems: Dit is voor mij het juiste moment om mijn visie, ervaring en netwerk in te zetten voor PEC

Mike Willems (48) is officieel de nieuwe technisch manager van PEC Zwolle. De voormalige oud-speler van de club volgt Gerard Nijkamp op, die de overstap maakt naar het Amerikaanse FC Cincinnati.

,,Als echte Zwollenaar voel ik me van jongs af aan zeer betrokken bij PEC Zwolle", stelt Willems op de website van zijn club. ,,De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan als senior scout. Dit is voor mij het juiste moment om mijn visie, ervaring en netwerk in te zetten als technisch manager bij onze mooie club. Dat deze kans zich nu aandient bij de club waar ik me zo mee verbonden voel, is hartstikke mooi. Met de ambitie die we als club hebben ligt er een mooie en uitdagende taak voor mij en de technische organisatie. De komende periode zullen we ons vol richten op het formeren van een sterke selectie.”

Duidelijke visie

Voorzitter Adriaan Visser voorziet ‘een uitstekende vervanger’ van Nijkamp. ,,Al bijna vijf jaar is deze geboren Zwollenaar als scout actief binnen PEC, waarvan de laatste twee jaar zeer intensief. De afgelopen jaren heeft Mike in binnen- en buitenland veel scoutingwerk voor onze club verricht. Mike is iemand die de club door en door kent en een duidelijke visie heeft die past bij onze filosofie.”

Willems was de laatste jaren als manager werkzaam voor verffabrikant Sigma Coatings. De nieuwe technische baas van PEC tekent - naar verluidt- voor drie jaar.