Volledig scherm
Mustafa Saymak (26) staat op het punt om zich weer voor drie jaar aan PEC Zwolle te verbinden. © Wilbert Bijzitter

Mustafa Saymak op de weg terug naar PEC Zwolle

pollPEC Zwolle staat op het punt om Mustafa Saymak na een jaar weer in de armen te sluiten. De clubleiding is met het Turkse Rizespor rond over een transfersom en met de 26-jarige middenvelder zelf over een contract voor drie jaar.

Saymak verruilde PEC een jaar geleden transfervrij voor het gepromoveerde Rizespor. Zijn eerste buitenlandse avontuur mondde uit in een grote teleurstelling. Saymak belandde op de bank en kreeg eerder deze maand bij Rizespor zelfs te horen dat hij geen plek meer had in de eerste selectie.

Daarop maakte zijn voormalige club werk van een hereniging en trok Saymak ook de concrete belangstelling van ADO Den Haag. Een huurdeal zag PEC niet zitten, waarna alle partijen afgelopen weekeinde tot overeenstemming kwamen over een afkoopsom voor zijn nog tweejarige contract in Turkije en een nieuwe verbintenis die hem tot medio 2022 aan de eredivisionist zal verbinden.

Poll

Is het een goed idee van PEC Zwolle om Mustafa Saymak terug te halen?

  • Natuurlijk, hij was altijd één van de uitblinkers in Zwolle (59%)
  • Als je zo graag weg wilt, hoef je niet meer terug te komen (14%)
  • We zullen zien, al was de terugkeer van Lachman, Lam en Reijnen (nog) geen succes (27%)
1586 stemmen

Saymak verblijft, in afwachting van de afwikkeling van de transfer, nog in Rize. De verwachting is wel dat de kleine Deventernaar komende week naar Nederland vliegt en zijn rentree zal maken op het trainingsveld. De schaduwspits speelde in zeven jaar bijna 150 competitieduels voor PEC. In zijn laatste seizoen in Zwolle kroonde Saymak zich met elf goals tot clubtopscorer.

Volledig scherm
Het avontuur mondde bij Rizespor mondde voor Saymak uit in een grote teleurstelling, toen hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen te horen kreeg niet meer tot de selectie te behoren. © Mustafa Saymak/Rizespor
  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.