Gustavo Hamer (l) en Pelle Clement (r), hier in duel met Vitesse-aanvaller Jay-Roy Grot, kunnen een voorstel om hun contract bij PEC Zwolle te verlengen tegemoet zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Gustavo Hamer (l) en Pelle Clement (r), hier in duel met Vitesse-aanvaller Jay-Roy Grot, kunnen een voorstel om hun contract bij PEC Zwolle te verlengen tegemoet zien. © BSR/SOCCRATES

Naast aanvoerder Van Polen schotelt PEC Zwolle ook smaakmakers Clement en Hamer nieuw contract voor

Pelle Clement en Gustavo Hamer kunnen hun contract verlengen bij PEC Zwolle. Aanvoerder Bram van Polen heeft een voorstel voor een langer verblijf inmiddels in beraad.

Clement (23) en Hamer (22) behoren bij PEC tot het groepje basisspelers dat in het bezit is van een contract tot medio 2021. Met contractverlenging wil de club vermijden dat de middenvelders komend jaar minder waard worden en straks misschien zelfs gratis de deur uitlopen.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.