Yuta Nakayama (links) kwam zondag tegen PSV niet in actie. Een dag later, met Jong PEC, wel.
Volledig scherm
Yuta Nakayama (links) kwam zondag tegen PSV niet in actie. Een dag later, met Jong PEC, wel. © BSR Agency

Nakayama is terug: Japanner speelt hele wedstrijd met Jong PEC Zwolle

In navolging van Vito van Crooij heeft maandagavond ook Yuta Nakayama zijn eerste minuten bij Jong PEC Zwolle gemaakt. Met de Japanse verdediger in de basis boekten de beloften een 0-2 zege in Arnhem.

Daarmee wordt de ziekenboeg van PEC Zwolle steeds wat leger. Ook Van Crooij is op de weg terug. De aanvaller maakte vorige week al zijn rentree tegen Jong FC Utrecht en viel afgelopen zondag in tegen PSV (0-4). Dat waren zijn eerste eredivisieminuten van het seizoen.

Nakayama had die minuten al wel in de benen, maar verscheen sinds het uitduel bij FC Utrecht niet meer binnen de lijnen. Zijn rentree werd uitgesteld vanwege een ingreep aan zijn verstandskies. Maandagavond tegen Jong Vitesse keerde de Japanner, die een dag eerder tegen PSV wel tot de wedstrijdselectie behoorde, terug in het veld.

De verdediger speelde, in tegenstelling tot Van Crooij (helftje), de hele wedstrijd en maakte een solide indruk. Het elftal van trainer Mark Looms won in Arnhem met 0-2 van Jong Vitesse, een stand die voor rust al was bereikt door doelpunten van Van Crooij (kopbal) en Jarni Koorman (hard schot).