Volledig scherm
Yuta Nakayama met een pijnlijke grimas in het uitduel van PEC Zwolle met FC Utrecht. De volgende uitwedstrijd, bij Vitesse, mist de Japanse controleur vanwege een licht kwetsuur. © BSR Agency

Nakayama meldt zich in volle ziekenboeg PEC Zwolle en mist bezoek aan Vitesse

BLESSUREHet blijft druk in de ziekenboeg van PEC Zwolle. Waar trainer John Stegeman voor het competitieduel met Vitesse (20.00 uur) weer lijkt te kunnen beschikken over Pelle Clement en Gustavo Hamer, kan hij een streep zetten door de naam van Yuta Nakayama.

PEC spreekt van ‘een licht kwetsuur, waardoor de Japanse verdediger even uit de roulatie is.’ Daardoor ontbreekt Nakayama, één van de lichtpunten tegen FC Utrecht, vrijdagavond vrijwel zeker in Arnhem.

De Japanse controleur kwam woensdagmorgen in botsing met een teamgenoot en moest daardoor de training staken. Nakayama nam plaats in de dugout, naast Vito van Crooij, die nog altijd hersteld van een buikwandblessure.

Waar Nakayama en Van Crooij herstellen van lichte klachten, is PEC Bram van Polen (schouderoperatie), Mike van Duinen en Thomas Lam (gebroken middenvoetsbeentje) langer kwijt. Laatstgenoemde heeft inmiddels groen licht gekregen om na vier maanden weer het veld op te gaan.