Volledig scherm
Younes Namli heeft getekend bij Krasnodar: ,,Het is tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière, waar ik enorm naar uitkijk.” © BSR Agency

Namli en PEC bevestigen transfer naar Krasnodar: ‘Heb het plezier in voetballen in Zwolle teruggevonden’

PEC Zwolle heeft de transfer van Younes Namli naar FK Krasnodar wereldkundig gemaakt. ,,Als Younes aan de bal was op de helft van de tegenstander, wist je dat er iets stond te gebeuren", stelt technisch directeur Gerard Nijkamp over de vertrokken smaakmaker, die voor vier jaar tekent bij de nummer drie van Rusland.

,,Allereerst ben ik PEC Zwolle dankbaar voor de afgelopen twee seizoenen", begint Namli op de officiële kanalen van de club in zijn afscheidsrede. ,,Ik heb er een hele fijne tijd gehad. Het plezier in het voetballen heb ik in Zwolle teruggevonden. De band met de aanhang heb ik altijd als zeer prettig ervaren. Nu is het echter tijd om Zwolle vaarwel te zeggen en een nieuwe stap in mijn carrière te maken, waar ik enorm naar uitkijk.”

Nijkamp laat weten twee jaar lang genoten te hebben van de sierlijke spelmaker. ,,Vanaf het moment dat Younes hier twee jaar geleden transfervrij binnenkwam, heeft hij zich positief laten gelden. Als Younes aan de bal was op de helft van de tegenstander, wist je dat er iets stond te gebeuren. Hij heeft zich in Zwolle razendsnel doorontwikkeld en heeft daarmee nu deze transfer verdiend.”

Namli, die in 72 optredens voor PEC direct betrokken was bij 27 treffers, werd woensdagmiddag gepresenteerd bij Krasnodar. Met die club gaat de Deense Marokkaan minimaal de voorronde van de Champions League in.

Volledig scherm
Nadat Krasnodar de transfer al wereldkundig maakt, heeft PEC de transfer van Younes Namli inmiddels ook bevestigd. Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Hij heeft zich razendsnel doorontwikkeld.” © Krasnodar