Rico Strieder in augustus 2019 in duel met Iliass Bel Hassani. Met Utrecht won de Duitser als invaller met 3-1 van PEC Zwolle, de club waar hij 5 maanden later op huurbasis aansloot.
Volledig scherm
PREMIUM
Rico Strieder in augustus 2019 in duel met Iliass Bel Hassani. Met Utrecht won de Duitser als invaller met 3-1 van PEC Zwolle, de club waar hij 5 maanden later op huurbasis aansloot. © BSR/SOCCRATES

Niet haalbare internationals en lyrische trainers: hoe PEC Strieder als ontbrekend puzzelstuk ging zien

ACHTERGRONDNa de keeperswissel en de formatiewijziging is Rico Strieder (27) de volgende troef die PEC inzet om meer balans in het kwetsbare elftal te krijgen. Tegen Willem II begint de speelgerechtigde huurling van FC Utrecht mogelijk al met stofzuigen voor de Zwolse degradatiekandidaat. Dat maakten Renato Tapia en Erik ten Hag voor hem mogelijk.

Plots presenteerde PEC alsnog een ‘winteraankoop’. Dat terwijl Adriaan Visser en Mike Willems de laatste weken steevast verkondigden dat er eerst een overbodig selectielid uitgezwaaid moest worden. En dan doelde de clubleiding op Darryl Lachman, Rick Dekker of Thomas Bruns.

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”