Volledig scherm
En weer is het raak voor Nikita Tromp, die zes keer scoort voor Oranje O19 tegen Montenegro. © BSR Agency/Soccrates

Nikita Tromp maakt zes doelpunten voor Oranje O19

VROUWENVOETBALDe tegenstand was niet om over naar huis te schrijven. Maar Nikita Tromp zal de interland van Oranje O19 tegen Montenegro in ’s-Gravenzande nog wel een tijdje onthouden. De talentvolle spits van PEC Zwolle tekende woensdag voor liefst zes doelpunten bij de enorme overwinning: 9-0.

Tromp opende de score na een kwartier en hield daarna niet meer op met scoren. Tussendoor zorgde Kirsten van de Westeringh, de Ajax-speelster uit Zeewolde, voor 3-0. Ook Naomi Hilhorst en Gwyneth Hendriks kwamen op het scoreformulier terecht. PEC-verdediger Moisa van Koot speelde de hele wedstrijd, Marit Auée zat op de bank.

Maar het was de avond van Tromp. Een nieuwe doelpuntenmaker in Oranje O19, dat zich in deze leeftijdsgroep sinds de EK-titel van 2014 met de beste landen kan meten. Wat wil je, met spitsen als Vivianne Miedema, Fenna Kalma en Joëlle Smits. ,,Nikita staat negen van de tien keer op de goede plaats’’, zegt bondscoach Jessica Torny vol bewondering.

Nederland speelt in de EK-kwalificatiereeks nog tegen Oekraïne (zaterdag) en Ierland (dinsdag). Maar de doelen liggen verderop, het eindtoernooi komende zomer in Georgië.