Volledig scherm
Nikita Tromp zet bij PEC Zwolle komend seizoen de stap naar de eredivisie. © BSR Agency/Soccrates

Nikita Tromp nieuwe spits vrouwen PEC Zwolle

SPELERSCARROUSELNikita Tromp is komend seizoen de nieuwe spits van de vrouwen van PEC Zwolle. De aanvalster, international van Nederland O17, komt van de Ajax beloften en tekent voor één seizoen, met een optie voor een tweede jaar.

Tromp (17) speelde afgelopen maand met Marit Auée en Lotje de Keijzer van PEC Zwolle tijdens het EK O17 in Bulgarije, waar Oranje in de finale verloor van Duitsland. De aanvalster werd daar topscorer van het toernooi met zes doelpunten.

Technisch manager Sebastiaan Borgardijn: ,,Nikita is een zeer talentvolle speelster, één van de smaakmakers van het voorbije EK. Haar manier van voetballen past goed bij PEC Zwolle.”

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.