Met deze bus legt PEC Zwolle in 8 dagen bijna 1100 kilometer af.
Volledig scherm
Met deze bus legt PEC Zwolle in 8 dagen bijna 1100 kilometer af. © De Stentor

Nog 3 etappes, een overnachting in Limburg en meer dan 1000 km voor PEC winterstop heeft

Met tripjes naar Venlo, Sittard en Eindhoven draait de spelersbus van PEC Zwolle zo vlak voor de winterstop overuren. Bijna 1100 kilometer krijgt de selectie in de laatste voetbalweek voor het kerstdiner nog voor de kiezen. 

De reis begint zaterdag, als de bus vanuit de hoofdstad van Overijssel naar Venlo trekt voor het cruciale duel bij VVV. Een wedstrijd die PEC móet winnen om uit de degradatiezone te geraken. De Limburgers hebben twee punten meer verzameld en kunnen bij een zege gepasseerd worden op de ranglijst.

Aantal kilometers op de teller: 342

Drie dagen na het bezoek aan VVV mag PEC wederom de navigatie instellen richting Limburg. Nog zuidelijker dan Venlo: naar Sittard. Daar wacht dinsdagavond (20.45 uur) het bekertreffen met Fortuna, de ploeg die onlangs nog in Zwolle met 3-1 werd verslagen. Gaat PEC tussen VVV-uit en Fortuna-uit dan niet op trainingskamp? Nee, de selectie gaat tussendoor gewoon naar huis en traint in eigen stad. Wel blijft de spelersgroep na het bekerduel in Sittard overnachten in de buurt. Eenmaal terug in Zwolle staat er nog een training op het programma. 

Aantal kilometers op de teller: 776

Want klaar is de eerste helft van het seizoen dan nog niet. Op zaterdag 21 december gaat PEC op bezoek bij PSV, als afsluiter van het kalenderjaar 2019. 153 kilometer heen, 153 kilometer terug. En dan, als de spelers na het bezoek aan Eindhoven weer zijn teruggekeerd in Zwolle, kan iedereen gaan en staan waar hij wil, om begin januari het seizoen te vervolgen met een vliegreis naar de luchthaven Malaga voor een meerdaags trainingskamp in Mijas.

Aantal kilometers op de teller: 1082

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”