Volledig scherm
Sam Lammers gaat een duel aan met PEC Zwolle-back Kenneth Paal. © BSR Agency
1
EINDE
1
  • Michel Vlap 30'
  • Thomas Lam 45'+1'

Ongeslagen PEC Zwolle zet reeks voort na remise op Friese bodem

PEC Zwolle blijft ongeslagen in 2019. Het tiende punt van de tweede seizoenshelft werd zaterdagavond opgehaald in Heerenveen: 1-1.

Kon PEC Zwolle ook de vierde wedstrijd met Jaap Stam aan het roer winnend afsluiten? Dat was de dagen voor het uitduel in Friesland de belangrijkste vraag.

Het antwoord: nee, al hield PEC Zwolle aan de ontmoeting met SC Heerenveen wel een puntje over (1-1). Een eindstand waar beide ploegen mee konden leven.

Pech in de afronding

Net als vorig seizoen, toen PEC in Friesland met 1-2 te sterk was, kwam SC Heerenveen via Michel Vlap op voorsprong. De technicus, die een twijfelgeval was, tikte de bal na een half uur in het lege doel. PEC Zwolle had voor die treffer al tweemaal dé kans om zelf de leiding te pakken, maar Younes Namli (redding Hahn) en Mike van Duinen (over) waren onfortuinlijk in de afronding.

De PEC-goal viel alsnog, op een - zoals ze dat altijd zo mooi zeggen - ‘mooi moment’. Uit een hoekschop van Namli, zijn vierde assist alweer in 2019, kopte verdediger Thomas Lam PEC Zwolle in blessuretijd met een gelijke stand naar de warme kleedkamer.

Van Duinen

De tweede helft bood minder vertier dan de eerste. Minder kansen vooral, al was PEC Zwolle van beide ploegen nog het dichtst bij de winnende goal. Het bleef echter bij 1-1. Het uitvallen van Van Duinen, een kwartier voor tijd, was een grotere tegenvaller voor PEC Zwolle. De linksbuiten, die een sterke wedstrijd speelde, verstapte zich en moest gewisseld worden. Stanley Elbers zijn vervanger.

SC Heerenveen – PEC Zwolle 1-1 (1-1). 31. Michel Vlap 1-0, 45+2. Thomas Lam 1-1.

Opstelling: Van der Hart; Ehizibue, Lam, Van Polen, Paal; Bouy (71. Flemming), Clement, Namli; Van Crooij (88. Leemans), Thy, Van Duinen (75. Elbers).