Volledig scherm
Ramon Pascal Lundqvist schiet PEC op achterstand: 1-0. © BSR Agency
2
EINDE
0
  • Ramon Lundqvist 19'
  • Ajdin Hrustic 59'

Onmachtig PEC Zwolle kan FC Groningen geen moment verontrusten: 2-0

Geen seconde maakte PEC Zwolle zaterdagavond aanspraak op een goed resultaat bij FC Groningen. Dat kwam er dus ook niet: 2-0.

De rust naderde toen de supporters van PEC Zwolle zich vanuit het goedgevulde uitvak lieten horen. ‘Alle ballen op Reza’, zongen de fans luidkeels. Ze hoopten op een snelle entree van Reza Ghoochannejhad, de man die vorige week tegen RKC nog vier keer scoorde. Hun verzoek was niet voor niets: het liep namelijk voor geen meter.

Bekijk hier een samenvatting van de wedstrijd FC Groningen - PEC Zwolle.

Saymak

Dat kwam omdat er geen diepgang was, geen vleugels waren en spelers geen afspeelmogelijkheden naar voren zagen. Dan is het lastig kansen creëren. PEC speelde, omdat Mustafa Saymak de voorkeur kreeg boven Dennis Johnsen, met vijf middenvelders. Een van hen was Gustavo Hamer, de enige Zwolse speler die in de buurt van het vijandelijke doel kwam. De bal, geschoten van afstand, zeilde naar de kruising, maar keeper Sergio Padt tikte de bal tot hoekschop. Tot zover de kansen van PEC.

FC Groningen leidde bij het schot van Hamer verdiend met 1-0. Een goal van middenvelder Ramon Pascal Lundqvist, die de prima keepende Xavier Mous kansloos liet met een schot van afstand.

Invalbeurt

Vlak na rust kregen de zingende PEC-fans hun zin toen Ghoochannejhad zich langs de lijn meldde voor een invalbeurt. Maar hun held van vorige week stond nog maar koud in het veld of de 2-0 lag erin: de volledig vrijstaande Ajdin Hrustic passeerde Mous en zette Groningen op een ruimere voorsprong.

En nog altijd had PEC, dat speelde in het derde tenue waar geen logo op stond, zich zeer sporadisch in de zestien van de tegenstander laten zien. Alleen de Pelle Clement kreeg nog een goede mogelijkheid om wat aan de kansloze achterstand te doen. De middenvelder ging diep, kwam in kansrijke positie, maar werkte de bal over.

Veel dichter kwam PEC daarna niet meer bij een doelpunt. De gewenste derde competitiezege bleef daardoor uit. En helemaal niemand die na afloop constateerde dat dát onterecht was.

FC Groningen-PEC Zwolle 2-0 (1-0). 19. Ramon Pascal Lundqvist 1-0, 59. Ajdin Hrustic 2-0.

Opstelling: Mous; Van Wermeskerken, Dekker, Kersten, Paal; Hamer, Clement, Bruns; Bel Hassani (55. Ghoochannejhad), Thy, Saymak (71. Johnsen).