Volledig scherm
Thomas Lam. © BSR Agency

Ontbreken van ‘ratje’ is aderlating voor PEC, maar Namli is weer fit

Zonder Thomas Lam, maar met Younes Namli gaat PEC Zwolle het slot van de competitie tegemoet. Tegen Vitesse (zaterdag 19.45 uur) wil de eredivisionist punten pakken ‘om misschien nog wat stapjes te maken op de ranglijst’.

,,Want dat is wel onze intentie: veel punten pakken”, zegt trainer Jaap Stam, die in Arnhem niet kan beschikken over Denis Genreau (knie), Yuta Nakayama (hamstring) en Thomas Lam (gebroken middenvoetsbeentje). Dico Koppers kampt met pijntjes en is een groot vraagteken voor het duel van zaterdag.

Vooral het gemis van centrale verdediger Lam, die dit seizoen niet meer in actie komt, is een hard gelag voor PEC Zwolle. ,,Een speler die van grote waarde is voor ons elftal”, zegt Stam. ,,In zijn manier van verdedigen kan hij een ratje zijn, in de goede zin van het woord. Ook qua opbouw en scorend vermogen is het een aderlating dat hij is weggevallen.”

Bram van Polen lijkt de logische vervanger van Lam in het hart van de Zwolse defensie. Sepp van den Berg ontbrak donderdag nog op de training wegens studieverplichtingen, maar was een dag later gewoon weer van de partij. Stam: ,,Sepp zit in een belangrijke periode op school, met examens die eraan komen. Dus hij had even tijd nodig voor zijn studie.”

Vermoedelijke opstelling: Van der Hart; Ehizibue, Van Polen, Lachman, Paal; Hamer, Clement, Namli; Van Duinen, Thy, Van Crooij.