Volledig scherm
Van 't Schip kreeg voor het eerst in zijn carrière geel als trainer, maar weigerde de schuld van de nederlaag in Sittard bij arbiter Bax te leggen. ,,Fortuna was slimmer en heeft die beslissingen gewoon afgedwongen." © ProShots

Ontgoochelde Van 't Schip mist voetbal en mentaliteit bij PEC Zwolle

John van 't Schip, trainer van PEC Zwolle, was met stomheid geslagen nadat zijn ploeg op dramatische wijze onderuit ging bij Fortuna Sittard (3-0). ,,Wat we vandaag hebben laten zien, lag mijlenver verwijderd van wat we willen zien.”

,,Ik ben wel geschrokken, omdat we op basis van wat we de voorbije wedstrijden hebben laten zien weer omhoog leken te kruipen. Maar het was heel teleurstellend. In het begin schoten in het voetbal, in het mentale, in vechtlust tekort. Dat mag niet", foeterde de coach.

Aan de voorbereiding kon het volgens Van 't Schip niet liggen. ,,We hebben de tegenstander uitvoerig besproken, zijn een dag eerder deze kant op gekomen. Dat zegt ook niet alles. Aan zware benen door het bekerduel kan het ook niet liggen. Fortuna heeft minder rust gehad en daar komt bij dat wij in de eerste minuten al achter de feiten aanliepen.”

Gele kaart

,,Elke nederlaag is vervelend, maar vandaag hebben we een grote steek laten vallen. Wat we vandaag hebben laten zien, lag mijlenver verwijderd van wat we willen zien“, vervolgde de trainer van PEC Zwolle, die in de eerste helft geel kreeg van Christiaan Bax. 

De leidsman gaf Fortuna na rust ook twee strafschoppen. Van 't Schip: ,,Ik reageerde na een overtreding op Namli, waarop de vierde official hem in seinde. We hoeven niet naar de scheidsrechter te kijken. Fortuna was slimmer en heeft die beslissingen ook gewoon afgedwongen.”

  1. Elso Brito in STIFTEN: regenachtig Nederland in plaats van Afrikaanse zon, maar terugkeer bij oude liefde
    VIDEO

    Brito in STIFTEN: regenach­tig Nederland in plaats van Afrikaanse zon, maar terugkeer bij oude liefde

    Elso Brito had de wedstrijd tegen Telstar van zondag rood omcirkeld in zijn agenda. Zijn oude club heeft een bijzonder plekje in het voetbalhart, al had hij de uitbeurt met Go Ahead Eagles in Velsen-Zuid graag ingeruild voor een stek in de nationale ploeg van Kaapverdië. ,,Uitkomen voor je land is een van de mooiste dingen die er voor een voetballer zijn’’, zegt Brito in Stentors videorubriek Stiften.