Volledig scherm
Michael Zetterer: ,,Als je naar het tweede doelpunt kijkt en ziet hoeveel tijd en ruimte AZ krijgt bij een standaardsituatie.. Dat mag niet op dit niveau.” © ANP Sport

Ook keeper Zetterer stapt niet met ‘nul’ van veld bij PEC: ‘We krijgen ze gewoon te makkelijk tegen’

PEC Zwolle wacht na 16 speelronden nog altijd op de eerste clean sheet. Xavier Mous moest zijn plek onder de lat vorige maand afstaan aan Michael Zetterer, maar ook de Duitse goalie wacht na de 0-3 nederlaag tegen AZ nog op de nul.

,,We krijgen de doelpunten gewoon te gemakkelijk tegen. Daarvoor geven we ook te grote kansen weg", constateert Zetterer na drie verdienstelijke optredens van zijn kant. ,,En als je de kansen zo gemakkelijk weggeeft, wordt het moeilijk om wedstrijden te winnen. Een ploeg met gigantische kwaliteiten als AZ, straft dat genadeloos af.”

Hoe het kan dat PEC Zwolle elke wedstrijd weer de tegenstanders grote ruimtes en kansen schenkt? ,,Dat heeft ook met de manier van spelen te maken. We willen voetballen en dat is niet zonder risico's. Dat dat gepaard gaat met kansen voor de tegenstander, is vrijwel onvermijdelijk, maar dan nog geven we te gemakkelijk te grote kansen weg. Het ontbreekt misschien aan het stukje wil om de laatste stap te zetten en alles in de strijd te gooien.”

Zetterer neemt de tweede treffer van AZ, waarbij Oussama Idrissi na een corner vrij kon uithalen van afstand, als voorbeeld. ,,Dat zij kansen creëren tegen ons, is niet gek. Dan nog, als je kijkt en ziet hoeveel tijd en ruimte ze krijgen bij een standaardsituatie.. Dat mag niet op dit niveau. En al helemaal niet tegen één van de beste teams uit de competitie.”