Volledig scherm
John Stegeman, coachend in het oefenduel met SC Cambuur. © Henri van der Beek

Op zoek naar de juiste mix bij PEC Zwolle: ‘Het is niet van: bam, en dit is het’

PEC Zwolle begint maandagochtend in het stadion aan de slotweken van de voorbereiding. De tijd van het finetunen is aangebroken, zegt John Stegeman. Hoewel de trainer steeds meer in de buurt komt, heeft hij zijn ideale elf nog niet in zijn hoofd.

Stegeman benadrukt dat het absoluut niet zeker is dat de elf spelers die vrijdag tegen SC Cambuur (4-1 zege) in de basis begonnen, ook in de eerste competitiewedstrijd tegen Willem II op het veld staan. ,,Maar die oefenwedstrijden zijn wel heel handig in de zoektocht naar onze ideale samenstelling”, vertelt de trainer. ,,Dat is een continu proces. Het is niet van: bam, en dit is het. Nee. Dat kon ook niet eerder, omdat de selectie lange tijd niet compleet was. Nu gaan we zien wie er moeten voetballen met elkaar. Alle jongens die in de eerste helft tegen Cambuur speelden, kunnen het niveau van PEC Zwolle aan. Nu zijn we aan het kijken wat het beste is voor het elftal.”

Concurrentie

Zo was de invalbeurt van Rick Dekker, halverwege de oefenwedstrijd, een opvallende. De kleine middenvelder bracht het elftal van PEC veel meer in balans en solliciteerde daarmee naar een plekje in de basis. Stegeman: ,,Ik ben er nog niet uit. Het is niet zo dat er tegen Willem II elf andere namen op het veld staan, maar ik ben nog wel op zoek. Die concurrentie hebben we ook nodig willen we dit jaar presteren. We doen het niet met elf man.”

Van de jonge spelers blijven verdediger Marc-Olivier Doué en middenvelder Dean Huiberts voorlopig met de hoofdmacht meetrainen. Over Jarno Westerman, die een goede indruk maakte in zijn eerste weken, neemt de staf later een beslissing. De 17-jarige vleugelspeler is terug van een vakantie en sluit deze week weer aan in Zwolle.