Trudy Barendregt (l) met familie nadat ze is onderscheiden tot eerste vrouwelijke erelid van PEC Zwolle.
Volledig scherm
Trudy Barendregt (l) met familie nadat ze is onderscheiden tot eerste vrouwelijke erelid van PEC Zwolle. © De Stentor

Oud-bestuurslid Trudy Barendregt tevens eerste vrouwelijke erelid PEC Zwolle

Trudy Barendregt, in 1990 het eerste vrouwelijke bestuurslid van PEC Zwolle, is maandagavond op de nieuwjaarsreceptie van de club ook tot eerste vrouwelijke erelid benoemd.

Vandaag de dag is Barendregt bij PEC gastvrouw voor de scheidsrechters, maar daarvoor vervulde ze – vijftien jaar lang – een bestuursfunctie. Die dankte ze aan voormalig voorzitter Gaston Sporre, die volgens haar toen ‘zo progressief was om zich hard te maken voor een vrouwelijk bestuurslid binnen de club’. In Zwolle was ze onder meer verantwoordelijk voor de pr en communicatie bij de club.

Maandagavond werd ze benoemd tot erelid van PEC Zwolle, als eerste vrouw in de historie van de club. Voorzitter Adriaan Visser ging in zijn speech uitgebreid in op de werkzaamheden van Barendregt. Hij omschreef haar als een ‘kundig bestuurder’ en ‘ambassadrice van de club’. ,,Zowel privé als zakelijk weet jij je mannetje te staan. Het is niet voor niets dat je al bijna dertig jaar diverse functies bij onze club hebt bekleed.”

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”