Volledig scherm
Giovanni Hiwat tijdens de eerdere periode bij PEC Zwolle. © Archief Carla Vos

Oude bekende Hiwat op amateurbasis aan de slag bij Jong PEC Zwolle

Giovanni Hiwat (24) gaat voor onbepaalde tijd op amateurbasis aan de slag bij Jong PEC Zwolle. De aanvaller speelde dinsdagmiddag al een uur mee in de oefenwedstrijd tegen de reserves van SC Cambuur (0-0).

In 2012 werd Hiwat met de Zwolse club kampioen in de eerste divisie. De rappe voetballer had dat seizoen een bescheiden rol met tien duels, drie basisplaatsen en één doelpunt. In de eredivisie speelde Hiwat in totaal zestien wedstrijden.

Daarna keerde de 24-jarige Hiwat terug in de eerste divisie. Hij speelde bij SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Helmond Sport. Bij laatstgenoemde club werd zijn contract deze zomer niet verlengd, waardoor Hiwat nu clubloos is. Een proefperiode bij RKC Waalwijk leverde de aanvaller geen contract op. Op amateurbasis traint en speelt hij voorlopig mee bij Jong PEC Zwolle.

Tegen Jong Cambuur speelde Hiwat ongeveer een uurtje mee, daarna werd hij afgelost door Dean Huiberts. De jonge middenvelder kwam deze week over van FC Twente, waar hij een contract naast zich neerlegde. Omdat Huiberts ná de transferdeadline is overgestapt naar Zwolle, kan hij dit seizoen alleen tijdens oefenwedstrijden in actie komen. Voor de competitie is hij niet speelgerechtigd.