PEC Zwolle-back Kenneth Paal (links).
Volledig scherm
PEC Zwolle-back Kenneth Paal (links). © BSR Agency

Paal krijgt wat hij wil: eerst minuten bij Jong PEC, daarna pas terug bij het eerste

Met de teruggekeerde Kenneth Paal in de basis heeft Jong PEC Zwolle maandagavond drie punten gepakt tegen de beloften van Heracles. In Almelo werd het 0-2.

Paal was een maandje uit de roulatie vanwege aanhoudende liesklachten en leek afgelopen weekend klaar voor een terugkeer in de wedstrijdselectie. Op eigen verzoek wilde de linksback eerst minuten maken bij de beloften, waardoor hij buiten de groep werd gehouden voor het treffen met AZ.

Twee dagen na de verloren wedstrijd tegen de Alkmaarders kwam Paal alsnog in actie. Bij Jong PEC deed de vleugelverdediger ruim een uur mee. Na 64 werd hij naar de kant gehaald en gewisseld voor de jonge Fransman Anthony Dekono.

Jong PEC Zwolle trok de overwinning in Almelo over de streep na doelpunten van Destan Bajselmani en Mike van Duinen. De ploeg van trainer Mark Looms plaatste zich een week eerder al voor de kampioenspoule van de beloftencompetitie.

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”