Volledig scherm
Kenneth Paal liep tegen Heerenveen een lichte knieblessure op en is mogelijk niet inzetbaar voor PEC Zwolle in het thuisduel met Vitesse. © Foto Freddy Schinkel

Paal vraagteken bij PEC Zwolle; Bouy wel inzetbaar tegen Vitesse

Het is nog niet duidelijk of PEC Zwolle zondag in het thuisduel met Vitesse (16.45 uur) kan beschikken over Kenneth Paal. De linksback bezeerde in de oefenwedstrijd tegen Heerenveen vorige week een pees in de knie en heeft de groepstraining nog niet hervat. Ouasim Bouy deed dat ondanks 'een lichte neusblessure' al wel.

Paal heeft een echo ondergaan waarbij wat vocht in het gewricht is gevonden. De knieblessure is niet ernstig en de vleugelverdediger heeft zelf goede hoop de ontmoeting met Vitesse te halen. Daarvoor zal hij zich in de komende dagen wel bij de groep moeten voegen om de voorbereiding op het eredivisieduel met de Arnhemmers mee te krijgen.

Bouy

Waar Paal dinsdag nog ontbrak op de groepstraining, was Bouy wel van de partij. De verdediger heeft door een trap in zijn gezicht aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen Heerenveen 'een lichte neusblessure' overgehouden, volgens PEC Zwolle, die - ook in verband met de nieuwe privacywet niets kunnen en willen loslaten over de termijn van het herstel. De verwachting is echter dat Bouy gewoon beschikbaar is tegen Vitesse.