John Stegeman.
Volledig scherm
John Stegeman. © BSR Agency

PEC-back Paal is fit en met Van Polen ‘gaat het boven verwachting goed’

Kenneth Paal keert terug in de wedstrijdselectie van PEC Zwolle. Hij is fit, zegt trainer John Stegeman, dus de linksback kan spelen tegen ADO Den Haag (zondag 12.15 uur).

Omdat vleugelverdediger Paal hersteld is van een liesblessure en ook Gustavo Hamer geen schade heeft aan zijn hamstring, kan Stegeman verder toewerken naar zijn ideale basiself. Want van dat vele - soms noodgedwongen - geschuif is PEC niet beter gaan voetballen, weet de trainer. ,,We kunnen niet stellen dat we een goed draaiend elftal zijn.”

Op volle toeren

,,We hebben veel wisselingen gehad”, vervolgt Stegeman. ,,Als je spelers mist, ga je schuiven. Dat is vervelend. De afgelopen tijd heeft bij mij de machine op volle toeren gedraaid. Ik heb ‘logica op papier gezet’, teruggekeken hoe dingen zijn gegaan. Twee keer ben ik begonnen met een jonge speler, Dean Huiberts en Jarno Westerman. Ik zeg niet dat ze het slecht hebben gedaan, maar in deze fase van de competitie vind ik niet dat we die jongens voor de leeuwen moeten gooien.”

Bovendien krijgt Stegeman steeds meer spelers terug. Vito van Crooij is klaar voor een basisplaats en Hamer verschijnt hoogstwaarschijnlijk weer ‘gewoon’ op het middenrif. Alleen Bram van Polen, Mike van Duinen, Etiënne Reijnen en Thomas Lam ontbreken nog. Laatstgenoemde traint wel weer volledig mee en maakt maandag bij Jong PEC Zwolle zijn eerste wedstrijdminuten. ,,Er komen steeds meer spelers terug. Goede spelers. Daardoor gaat het niveau omhoog en neemt de concurrentiestrijd toe.”

Van Polen

Met routinier Van Polen (schouderblessure) gaat het ook de goede kant op, stelt Stegeman. ,,Of hij voor de winterstop al zijn rentree kan maken? Daar ga ik mijn vingers niet aan branden. In principe ligt hij er tot de winterstop uit. Maar het gaat boven verwachting.”

Vermoedelijke opstelling: 1. Mous; 31. Van Wermeskerken, 15. Kersten, 29. Lachman, 5. Paal; 6. Hamer, 22. Clement, 10. Thy; 11. Bel Hassani, 8. Ghoochannejhad, 7. Van Crooij.