Volledig scherm
Xavier Mous (23) gaat spoedig zijn krabbel zetten onder een driejarig contract bij PEC Zwolle, dat een akkoord heeft bereikt met eerstedivisionist Cambuur over een transfersom voor de doelman. © BSR Agency

PEC bereikt met Cambuur akkoord over Mous; doelman gaat voor drie jaar tekenen

PEC heeft met Cambuur een akkoord bereikt over een transfersom voor Xavier Mous. De 23-jarige doelman, die eerder al tot een vergelijk kwam met de Zwolse eredivisionist, gaat spoedig zijn handtekening zetten onder een driejarige verbintenis.

Mous kwam eerder deze maand zelf al in hoofdlijnen rond met PEC. De onderhandelingen met zijn club Cambuur over een afkoopsom voor zijn tot medio 2020 lopende verbintenis, verliepen voor de Zwollenaren een stuk moeizamer. Inmiddels hebben beide clubs elkaar gevonden in een transfersom, waardoor Mous in de komende dagen vrijwel zeker zijn krabbel zal zetten onder de eerder overeengekomen contract voor drie jaar. 

Daarmee troeft PEC meerdere clubs uit binnen- en buitenland af, van wie Mous de concrete belangstelling trok na een sterk seizoen in Leeuwarden. Of Mous zaterdag in Wijthmen meteen ook bij de eerste training van PEC aanwezig is, valt nog te bezien. Zijn nieuwe club moet nog enkele formaliteiten afwikkelen en bovendien keert de sluitpost vrijdagavond terug van vakantie, die hij had afgestemd op de voorbereiding van Cambuur.

Zetterer

Aannemelijker is dat Michael Zetterer (23) bij de start van de voorbereiding onder de lat verschijnt. De Duitse doelman heeft zijn contract bij Werder Bremen met drie jaar verlengd, waardoor de uitleenperiode aan PEC afgerond kan worden. Zetterer werd eerder al rondgeleid in het stadion en als ook de laatste plooien worden gladgestreken met de Bundesligaclub, gaat hij samen met Mous de gestopte Diederik Boer en naar Lech Poznan vertrokken Mickey van der Hart aflossen bij PEC.