Volledig scherm
Xavier Mous trainde al - apart van de groep - mee en mag zich nu officieel PEC Zwolle-speler noemen. © Henri van der Beek

PEC bevestigt komst Mous: Aan mij nu de taak om plek onder de lat te veroveren

PEC Zwolle heeft het aantrekken van Xavier Mous wereldkundig gemaakt. De doelman wordt gekocht van Cambuur en tekent voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen, bij de eredivisionist.

,,Na een prachtig jaar in Leeuwarden ben ik blij dat mij nu de kans wordt geboden om in de Eredivisie te gaan spelen", stelt Mous, die de concurrentiestrijd moet aangaan met de Duitser Michael Zetterer, op de website van zijn nieuwe club. ,,PEC Zwolle heeft jarenlang prima keepers gehad met Warner Hahn, Mickey van der Hart en natuurlijk Diederik Boer. Aan mij nu de taak om die plek onder de lat te veroveren. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijden en mijn kennismaking met de supporters.”

Volgens technisch manager Mike Willems stond Mous hoog op het lijstje bij PEC. ,,Het afgelopen seizoen bij Cambuur, maar ook daarvoor bij TOP Oss, heeft hij laten zien een uitstekende en betrouwbare doelman te zijn. Een logische vervolgstap voor Xavier is een club uit de Eredivisie. Wij zijn heel blij dat Xavier nu als PEC Zwolle-speler de handschoenen gaat aantrekken.”

Mous is na Zetterer en Etiënne Reijnen de derde zomeraanwinst van PEC Zwolle, dat Boer (gestopt) en Van der Hart (naar Lech Poznan) vorige maand zag wegvallen en daardoor op zoek moest naar twee nieuwe keepers.

  1. Elso Brito in STIFTEN: regenachtig Nederland in plaats van Afrikaanse zon, maar terugkeer bij oude liefde
    VIDEO

    Brito in STIFTEN: regenach­tig Nederland in plaats van Afrikaanse zon, maar terugkeer bij oude liefde

    Elso Brito had de wedstrijd tegen Telstar van zondag rood omcirkeld in zijn agenda. Zijn oude club heeft een bijzonder plekje in het voetbalhart, al had hij de uitbeurt met Go Ahead Eagles in Velsen-Zuid graag ingeruild voor een stek in de nationale ploeg van Kaapverdië. ,,Uitkomen voor je land is een van de mooiste dingen die er voor een voetballer zijn’’, zegt Brito in Stentors videorubriek Stiften.