Volledig scherm
(L-R) Bram van Polen of PEC Zwolle, Ritsu Doan of FC Groningen during PEC Zwolle - FC Groningen NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency

PEC-captain Van Polen: ‘Had de wedstrijd het liefst uitgespeeld’

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen noemde de definitief gestaakte wedstrijd tegen FC Groningen ‘een bijzondere situatie’. Bij een 1-2 achterstand maakte noodweer een einde aan het duel. Komende maandag, om 20.00 uur, wordt het restant afgewerkt.

De heerlijke lentedagen werden halverwege de ontmoeting tussen PEC Zwolle en FC Groningen abrupt onderbroken door onweer. Na 56 minuten, net nadat Paul Gladon het teleurstellende PEC een nieuwe achterstand had bezorgd, besloot scheidsrechter Martin van den Kerkhof na een oponthoud van een half uur en een conclaaf met beide clubs de wedstrijd definitief te staken. 

Bekerfinale

Van Polen: ,,Ik heb natuurlijk tijdens de bekerfinale in 2014 tegen Ajax ook een staking meegemaakt. Dat is nu wel anders, want het duel wordt vandaag niet meer hervat. Dat is jammer. Het liefst had ik de wedstrijd zo snel mogelijk uitgespeeld, maar dit is overmacht.”

PEC heeft maandagavond nog meer dan een half uur de tijd om de achterstand tegen Groningen weg te poetsen en zich definitief veilig te spelen.

,,Dit is een bijzondere situatie”, zei Van Polen. ,,We kwamen terug het veld op en volgens mij viel het wel mee. Maar goed, die 35 minuten moeten we spelen. Doe dan maar zo snel mogelijk.”