Volledig scherm
John Stegeman. © BSR Agency

PEC-coach Stegeman onder de indruk van PSV: ‘Aanval neigt naar Europese top’

,,Erik ten Hag had het vorige week over vier cowboys. Ik noem het gewoon vier verschrikkelijk goede spelers.” Net als vele anderen is PEC Zwolle-trainer John Stegeman onder de indruk van de aanval van PSV, komende zondag (14.30 uur) de tegenstander.

De coach denkt dat PEC Zwolle zondag best kans maakt op een stunt tegen de Eindhovenaren. ,,Maar dan moeten wij een goede dag hebben en PSV een mindere”, stelt Stegeman. ,,Dat gebeurt weleens. Met Heracles Almelo heb ik ook eens thuis van PSV gewonnen, terwijl zij eerder die week nog Manchester United hadden verslagen in de Champions League. Er is altijd een kans.”

Ontstijgen

De PEC-trainer geniet van de aanvallers die PSV al weken van spelvreugde voorzien: Donyell Malen, Steven Bergwijn, Mohamed Ihattaren en Bruma. ,,PSV heeft een moeilijke aanloop gehad, maar ik ben echt onder de indruk van ze. Er lopen voorin spelers rond die meer zijn dan Nederlandse top. Die neigen naar Europese top. Het gemak waarmee Ihattaren, Malen en Bergwijn voetballen… Zij ontstijgen het niveau van Nederland.”

Op jacht naar een stunt tegen de nummer twee van Nederland kan Stegeman weer een beroep doen op Vito van Crooij. Althans, als invaller. Langer dan twintig minuten kan de Limburger, die terugkeert van een buikwandblessure, niet spelen. Of Yuta Nakayama tot de wedstrijdselectie behoort, beslist Stegeman later pas. ,,Daar wil ik eerst met de medische staf over praten.”

Paal twijfelgeval

Achter de naam van Kenneth Paal staat nog een klein vraagteken. De linksback is vrijdag voortijdig van het trainingsveld gestapt. ,,Ik heb een linksback achter de hand”, zegt Stegeman, die hoogstwaarschijnlijk doelt op Sai van Wermeskerken. In dat geval keert Gustavo Hamer terug op de rechtsbackpositie. ,,Maar ik denk dat Kenneth kan spelen.”