Volledig scherm
Diederik Boer tijdens de bekerfinale tegen Ajax (5-1), 20 april 2014; hoogtepunt van een lange loopbaan in Zwolle. © VI Images/Pieter Stam de Jonge

PEC-doelman Diederik Boer (38) sluit loopbaan na achttien jaar af

AFSCHEIDDoelman Diederik Boer stopt na het seizoen met voetballen. De goalie uit Emmeloord is in goed overleg met PEC Zwolle tot die beslissing gekomen. Boer krijgt komend seizoen een nader in te vullen functie binnen de club.

Boer (38) kwam in de zomer van 2001 in de selectie van FC Zwolle en maakte in 2003 zijn debuut tegen Ajax. Hij speelde drie seizoenen bij Ajax (2014/2017), maar is vooral bekend geworden als doelman van PEC Zwolle. Boer maakte de gewonnen bekerfinale mee, won met PEC de Supercup en speelde in de Europese wedstrijden tegen Sparta Praag. Hij speelde 332 wedstrijden voor de Zwolse club.

Boer heeft het idee dat hij het maximale uit zijn loopbaan heeft gehaald. ,,Van de Jupiler League tot aan het winnen van de KNVB-beker en van de play-offs om promotie/degradatie tot aan de Europa League-finale.’’ Het besluit om te stoppen heeft mede te maken met grotere fysieke ongemakken. ,,Ik ben blij hier de komende jaren werkzaam te blijven, maar ga mij nu eerst volledig inzetten om met de club in de eredivisie te blijven.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp kan nog niet zeggen in welke functie Boer verder gaat bij PEC Zwolle. ,,Dat gaan we bespreken in de komende periode. Met het afscheid van Diederik stopt er een Zwols clubicoon.’’

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)