Arne Slot juicht in 2001 na een doelpunt van FC Zwolle tegen Stormvogels/Telstar.
Volledig scherm
PREMIUM
Arne Slot juicht in 2001 na een doelpunt van FC Zwolle tegen Stormvogels/Telstar. © Jan Drost

PEC’ers zien opmars Arne Slot: ‘Hij kan maar zo de nieuwe trainer van Ajax worden’

videoArne Slot (41) betoverde Zwolle jarenlang met zijn steekballetjes en creativiteit en zette bij PEC zijn eerste stapjes in het trainersvak. Vanavond (20.45 uur) keert de Bergentheimer voor even terug bij zijn oude club, als hoofdcoach van het sterke AZ. De opmars van Slot gezien door een Zwolse bril: ,,We hadden hem hier graag gehouden.”

Bram van Polen, oud-medespeler

,,Arne was altijd al bezig met nieuwe dingen. Die aftrap hier bijvoorbeeld, in de eerste divisie tegen SC Cambuur, is legendarisch geworden. Toen hij de bal hoog de lucht in schoot. Ik kan me ook nog een schitterende ingestudeerde vrije trap bij FC Eindhoven herinneren, waaruit we scoorden. Die dingen kwamen allemaal uit zijn koker. Ik kijk dit seizoen regelmatig naar AZ, juist omdat hij er zit.”

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”