Volledig scherm
PEC Zwolle verwacht er met Andrija Novakovich zelf wel uit te komen, maar kan of wil vooralsnog niet aan de vraagprijs van zijn club Reading voldoen. © BSR/SOCCRATES

PEC heeft akkoord met Novakovich maar ziet vraagprijs Reading nog als struikelblok

ONDERHANDELINGHet is nog maar de vraag of PEC Zwolle doelwit Andrija Novakovich weet los te weken bij Reading. De eredivisionist is met de 22-jarige spits zelf in hoofdlijnen wel akkoord, maar hikt vooralsnog nog tegen de vraagprijs van zijn Engelse werkgever aan.

Het verschil tussen de vraagprijs van Reading en het bod van PEC is vooralsnog te groot. De Zwolse clubleiding heeft de hoop op een deal met de Engelse eerstedivisionist nog niet opgegeven. Met Novakovich, die de concurrentiestrijd moet aangaan met Lennart Thy, heeft PEC in grote lijnen al een overeenstemming bereikt.

De Amerikaanse spits heeft net als in voorgaande jaren weinig perspectief op speeltijd in de hoofdmacht van Reading. PEC hoopt Novakovich, die zich eerder liet verhuren aan Telstar en Fortuna Sittard, voor meerdere jaren vast te leggen. Als dat lukt, wordt Zian Flemming waarschijnlijk verhuurd.