Dean Huiberts maakt na afwezigheid tegen FC Groningen en RKC tegen Feyenoord mogelijk zijn rentree in de wedstrijdselectie van PEC Zwolle.
Volledig scherm
Dean Huiberts maakt na afwezigheid tegen FC Groningen en RKC tegen Feyenoord mogelijk zijn rentree in de wedstrijdselectie van PEC Zwolle. © BSR Agency

PEC heeft hoop op talent Huiberts, maar niet op oudgediende Saymak tegen Feyenoord

Dean Huiberts heeft de training hervat bij PEC Zwolle. De middenvelder is mogelijk op tijd fit voor het belangrijke treffen met Feyenoord zondag.

De 19-jarige Huiberts klapte in aanloop naar het thuisduel met FC Groningen op de training door zijn enkel. De voorbije weken herstelde de jonge spelmaker van de blessure. Deze week hervatte Huiberts de individuele training en deed hij ook al een gedeelte mee met de groep. PEC koestert de hoop dat hij op tijd fit is voor de ontmoeting met Feyenoord.

Die thuiswedstrijd komt voor Mustafa Saymak (27) zeker nog te vroeg. Hij viel uit tegen FC Groningen en herstelt sindsdien van een kuitblessure. PEC stelt dat Saymak weer gaat beginnen met opbouwen zijn fitheid, maar dat het onduidelijk is wanneer de hij weer speelklaar is. ,,Dat gaat in ieder geval niet maanden duren", meldt de nummer 15 van de eredivisie, die tegen Feyenoord de strijd tegen degradatie hervat.