Nienke Olthof, middelpunt van de feestvreugde nadat PEC Zwolle de bekerfinale heeft bereikt. De keepster stopt, na twee seizoenen in Zwolle.
Volledig scherm
Nienke Olthof, middelpunt van de feestvreugde nadat PEC Zwolle de bekerfinale heeft bereikt. De keepster stopt, na twee seizoenen in Zwolle. © Pedro Sluiter Foto

PEC-keepster Nienke Olthof stopt met voetballen

SPELERSCARROUSELNienke Olthof van PEC Zwolle Vrouwen heeft haar afscheid aangekondigd. De keepster (25) kiest na tien jaar topvoetbal voor haar maatschappelijke loopbaan.

Olthof, opgeleid bij Ajax, speelde bij Heerenveen in de eredivisie en BV Cloppenburg in de tweede Bundesliga. Ze kwam in de zomer van 2018 naar PEC Zwolle en was een vaste waarde in het eerste seizoen, waarin de Zwolse formatie de bekerfinale bereikte. In het afgelopen seizoen verspeelde Olthof haar plaats onder de lat tijdelijk aan de jongere Moon Pondes.

,,Het is een erg lastige beslissing waar ik lang over na heb moeten denken, maar die voor mij al wel langere tijd vast staat’’, stelt Olthof. ,,Maar waar een deur dicht gaat, opent altijd een andere deur.’’

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.