Volledig scherm
Krasnodar presenteert Younes Namli. De spelmaker wordt overgenomen van PEC Zwolle en tekent voor vier jaar bij de nummer drie van Rusland. © Krasnodar

PEC-middenvelder Namli tekent voor vier jaar bij Russische CL-kandidaat Krasnodar

Younes Namli vervolgt zijn loopbaan bij Krasnodar. De Russische nummer heeft de 24-jarige smaakmaker van PEC Zwolle voor vier jaar vastgelegd.

Krasnodar neemt Namli voor een miljoenenbedrag over van PEC Zwolle. De clubs bereikten eerder deze maand een akkoord over een transfersom, waardoor de bal bij de middenvelder zelf lag. Namli reisde begin deze week af naar Zuid-Rusland en liet zich verder overtuigen van de toenadering en het voorstel van Krasnodar. Woensdagmiddag maakte de club die is verzekerd van de voorronde van de Champions League melding van de komst van de spelmaker. 

Namli ging zijn laatste contractjaar in bij PEC, waardoor de Zwolse clubleiding erbij gebaat was hem deze zomer te verkopen. Zo houdt de club het nog een flinke som over aan de creatieve sterkhouder. De in Denemarken geboren speler kwam in de zomer van 2017 transfervrij over van SC Heerenveen en groeide bij PEC snel uit tot sleutelspeler. Onder trainer John van ‘t Schip was Namli rechtsbuiten, terwijl de behendige voetballer onder Jaap Stam op ‘10' kwam te staan en na de winterstop een groot aandeel had in het directe lijfsbehoud van PEC.

Ehizibue

Naast Namli begeeft ook Kingsley Ehizibue zich naar de uitgang bij PEC. De Zwolse clubleiding heeft een akkoord bereikt met FC Köln over een transfersom voor de verdediger en is de onderhandelingen met zijn management ook al gestart. Ehizibue is op vakantie in Griekenland en de verwachting is dat de transfer van de speler die in januari het Italiaanse Genoa op het laatste moment nog een ‘nee’ verkocht, komende maand zijn beklijf krijgt.