De fanatieke aanhang van PEC Zwolle ontsteekt massaal fakkels tijdens de spelersopkomst bij de wedstrijd tegen FC Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
De fanatieke aanhang van PEC Zwolle ontsteekt massaal fakkels tijdens de spelersopkomst bij de wedstrijd tegen FC Eindhoven. © Pedro Sluiter Foto

PEC-supporters moeten vrezen voor kampioenswedstrijd zonder publiek: ‘Vijf over twaalf’

De stavakken in het stadion van PEC Zwolle moeten tegen Jong FC Utrecht leeg blijven. Die straf geeft de KNVB aan de Zwollenaren als gevolg van meerdere overtredingen. Supporters moeten zelfs vrezen voor een promotie- of kampioenswedstrijd zonder publiek. ,,Dat risico is zeker aanwezig”, verklaart directeur Xander Czaikowski.

10 reacties

 • wim koelewijn

  2 maanden geleden
  Wanneer schrappen de media de kreet "supporters" nou eens uit hun woordenboek..en maak er Gajes van.....
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Jasper Bos,ik zag het vroeger al bij het Olympisch Stadion. Het vuurwerk werd een paar dagen voor de wedstrijd al het stadion binnen gebracht. In de Kuip hadden supporters een sleutel van een hek waardoor ze vuurwerk eerder naar binnen konden brengen.
 • Jasper Bos

  2 maanden geleden
  @Andre dan moeten ze het anders uitvoeren. De ingangscontrole bij een stadion is dramatisch. Dat kan echt 100x beter.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Een stadion verbod helpt niet. Dat zag je bij PSV.
 • Simon Schenk

  3 maanden geleden
  Voetbalclubs moeten voor hun eigen en omgevings veiligheid gaan zorgen ipv de al onderbezette politie. Kosten kunnen gehaald worden uit alle mega salarissen en toeslag toegangskaarten Wedden dat de voetbalclubs het ongepaste gedrag snel zullen oplossen