Volledig scherm
Spelers van PEC op het vliegveld van Malaga. De selectie keerde zaterdagavond terug in Zwolle na het jaarlijkse winterkamp in de Spaanse provincie Andalusië. © BSR Agency

PEC terug in Zwolle na vijfde opeenvolgende trainingskamp in Spaanse Mijas

PEC Zwolle is weer terug uit Spanje. Spelers en stafleden arriveerden zaterdagavond even voor tienen bij het stadion, waar maandag de voorbereidingen op de tweede competitiehelft worden hervat.

Die trof de eredivisieclub de afgelopen week in het Zuid-Spaanse Mijas. PEC betrok voor het vijfde opeenvolgende jaar La Cala Resort. Daar trainde de laagvlieger 8 keer. De ploeg van trainer John Stegeman werkte in Andalusië bovendien twee oefenduels af. Die gingen tegen het Belgische Zulte Waregem (1-3) en Standard Luik (0-2) verloren.

Dat gebeurde in een nieuwe samenstelling. Stegeman besloot het roer om te gooien en over te schakelen op een soort 5-3-2-formatie, nadat PEC voor de winterstop veel en gemakkelijk tegengoals incasseerde. Kersverse vader Gustavo Hamer ontbrak in Mijas, terwijl Thomas Lam, Bram van Polen en Pelle Clement in Spanje herstelden van lichte blessures.

PEC verliet La Cala zaterdagmiddag rond 13.30 uur. Drie uur later begon de vliegreis naar Schiphol. Even voor achten zetten spelers en stafleden weer voet op Nederlandse bodem, om twee uur later met de bus in Zwolle te arriveren. Daar hervat PEC vrijdag de strijd tegen degradatie tegen FC Utrecht.