Volledig scherm
John Stegeman zag PEC wederom niet tot scoren komen. © BSR Agency

PEC-trainer Stegeman: ‘De jongens moeten even uit het wak getrokken worden’

,,We zijn op een verschrikkelijk harde manier afgestraft voor de fouten die we maakten”, constateerde PEC Zwolle-trainer John Stegeman na het verlies tegen AZ (0-3).

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Stegeman woorden van vergelijkbare orde uitsprak. PEC voetbalde prima mee met AZ, maar gaf de doelpunten weer te makkelijk weg. Ook waren de Zwollenaren zelf niet gelukkig in de afwerking. Eveneens niet voor het eerst deze voetbaljaargang.

,,Dat is wel een beetje het verhaal van de laatste periode: we hebben veel moeite om te scoren”, vertelde Stegeman ,,Kijk naar vorige week, kijk naar vandaag. Wil je tegen AZ een goed resultaat halen, dan moet je een doelpunt maken. En zij hebben gewoon een lekker voorhoede. Doet Stengs het niet, dan schiet Idrissi er wel twee in. Dat is voor een trainer heel fijn.”

Maar dat PEC tenminste wel tot kansen komt, stemde Stegeman gerust. ,,De jongens moeten even uit het wak getrokken worden, want dit doet mentaal wel wat met ze. Maar deze groep geeft niet op. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze manier van voetballen tot goede resultaten gaan komen.”